Aloita tästä!

Voit lähteä vaihto-oppilaaksi high schooliin Amerikkaan jos olet 15-18 -vuotias ja käyt Suomessa koulua.Englanninkielen arvosanan tulisi olla vähintään tyydyttävä, eli 7 (lukio) tai 2 (ammattikoulu).

  • Tutustu!

Hinnastostamme löydät kaikki Yhdysvaltain ohjelmat

Suosikit -listan ja Videot -sivun saat käyttöösi kun avaat tilin Mirlon sivustolla.

  • Valitse

Kun olet löytänyt mieleisesi vaihto-oppilasohjelman, klikkaa “Pyydä tarjous” -nappia ja saat kutsun tapaamiseen.

  • Tapaaminen

Tapaamisen aikana juttelemme toiveistasi ja kerromme vaihto-oppilasohjelmasta USA:ssa. Tapaamiseen sisältyy englanninkielinen haastatteluosuus.

  • Vahvista

Tapaamisen jälkeen sinulla on aikaa miettiä lähdetkö vaihto-oppilaaksi. Osallistumisesi vahvistat hyäksymällä saamasi tarjouksen.

Miten hakea?

Näe New York tai Los Angeles

Vain Mirlon vaihto-oppilaana voit valita maahantuloleirin kaupungiksi ♥ New Yorkin tai Los Angelesin

Vuoden 2022 leirit

27. – 30.7.2022
1. – 4.8.2022
6. – 9.8.2022
10. – 13.8.2022
14. – 17.8.2022
18. – 21.8.2022
24. – 27.8.2022
1. – 4.9.2022

Yllä oleviin päivämääriin voi vielä tulla muutoksia.

Unohtumaton aloitus vaihtojaksolle

Kolmen päivän ajan fiilistelet suurkaupungin vilinässä ja osallistut valmentaviin kokouksiin muiden vaihto-oppilaiden kanssa.

Leirin jälkeen matkalistallasi on yksi suurkaupunki lisää ja mikä parasta – olet saanut ♥ vaihtarikavereita ♥ eri puolilta maailmaa!

1.päivä
Saapuminen Losiin tai Nyciin! 

ICES edustaja on sinua vastassa lentokentällä
Yhteysbussi hotellille ja sisäänkirjautuminen
Kevyt illallinen hotellilla

2.päivä
Aamiainen
Valmennuskokous
Kaupunkikierros
Vapaa-aikaa kaupungilla lounasta ja shoppailua varten
Illallinen

3.päivä
Aamiainen
Oppilaiden omien kysymysten aika
Kaupunkikierros
Vapaa-aikaa lounasta ja shoppailua varten
Illallinen

4.päivä – Lähtö
Aamiainen
Yhteysbussi lentokentälle
ICES edustaja auttaa lennoille kirjautumisessa

Leiriohjelma

Käy amerikkalaista koulua

Kouluelämä todella muistuttaa amerikkalaisissa elokuvissa näkemääsi.Miltä kuulostaisi opiskella teatteritaiteiden kurssilla, Drama, tai että yksi oppiaineistasi olisi Basketball?Urheilumatsit, hyväntekeväisyystapahtumat, Homecoming syksyllä, Prom ja Graduation keväällä kuuluvat kaikki jenkkivuoteen!

Vapaus valita kursseja

Amerikkalaiset koulut pyrkivät tarjoamaan monen tasoisia kursseja lukuaineissa, urheilua oppiaineena sekä kerhotoimintaa. Vaihto-oppilaana pääset valitsemaan kursseja, joita ei Suomessa ole.Osavaltiot vastaavat kukin omasta koulujärjestelmästään, lisäksi jokainen koulupiiri saa suunnitella opetusta melko vapaasti.Koulujen välillä voi olla paljon eroja pienessäkin kaupungissa. Monista eroista huolimatta kaikissa kouluissa opiskellaan englannin kieltä, Amerikan historiaa ja yhteiskuntaoppia, luonnontieteitä, matematiikkaa, taideaineita ja liikuntaa.

Erilainen opetustyyli

Amerikkalainen käytännönläheinen opetus poikkeaa paljon suomalaisesta akateemisesta opetustyylistä. Yhdysvalloissa kouluilla katsotaan olevan tärkeä rooli paitsi oppilaiden tietojen myös heidän sosiaalisten taitojensa kehittämisessä. Koulutehtävissä käytännön harjoitukset ja erilaiset ryhmätyöt ovatkin tavallisia.

Amerikkalainen lukuvuosi

Tavallisimmin amerikkalaisissa kouluissa on lukuvuodessa kaksi akateemista lukukautta, syksy ja kevät. Akateeminen lukujärjestys voi olla sama koko lukuvuoden eli opiskelet niitä oppiaineita, jotka valitsit lukuvuoden alussa.

Koulu-urheilu

Kouluvuoden aikana on kolme urheilukautta, syksy, talvi ja kevät.Urheilukausien vaihtuminen tuo hieman vaihtelua lukujärjestykseen, joskin urheilulle on aina varattuna sama palkki lukujärjestyksessä.Yhtä lajia treenataan yleensä kaksi urheilukautta, esim. lätkää pelataan syksyllä ja talvella ja keväällä tehdään lätkää tukevaa harjoittelua. Sama pätee myös moneen muuhun lajiin esim. eurooppalaiseen jalkapalloon, uintiin, yleisurheiluun ja cheerleadingiin.Treenit ovat joka koulupäivän päätteeksi.

Kerhot

Yksi amerikkalaisten koulujen hyvistä puolista on, että sinun ei todellakaan tarvitse olla urheilija pysyäksesi aktiivisena.”Clubs” eli kerhot tarjoavat kaikenlaista toimintaa esittävistä taiteista robotiikkaan. Menemällä mukaan tutustut muihin nuoriin ja saat kavereita.

Uutta näkökulmaa opintoihin

Opiskelu amerikkalaisessa high schoolissa on mukavaa vaihtelua tiiviille kurssimuotoiselle opiskelulle Suomessa.Amerikkalaisessa koulussa sinulla on hyvä tilaisuus hankkia syvät tiedot sinulle uusissa oppiaineissa. Vaihtareiden suosikkikursseja ovat mm. Drama, Filmmaking, Public Speaking ja monet muut luovien alojen kurssit.Vaihto-oppilaana Amerikassa ilmaisu- ja esiintymistaitosi kehittyvät varmasti!

Lue lisää

Ole osa amerikkalaista perhettä

Vaihto-oppilaana ollessasi huomaat pian, että amerikkalaisten kanssa on helppo tulla toimeen.Olet tervetullut isäntäperheeseesi uutena perheenjäsenenä ja samalla koko paikalliseen yhteisöön!

Kuka ryhtyy isäntäperheeksi?

Isäntäperheinä on mukana monenlaisia perheitä. Osalla on omia lapsia, osalla ei. Joidenkin perheiden lapset ovat pieniä, joillakin voi olla teini-ikäisiä tai jo kotoa pois muuttaneita aikuisia lapsia.

Isäntäperheeseen tutustuminen

Kun saat isäntäperhetietosi, ota heihin heti yhteyttä. Saat meiltä vinkkejä ensimmäistä keskustelua varten.

Kun olet saapunut USA:an, vietät ensin enemmän aikaa isäntäperheen kanssa, jotta oppisitte tuntemaan toisenne paremmin. Amerikkalainen isäntäperheesi arkipäivään ja harrastuksiin osallistumalla löydät nopeasti oman paikkasi uudessa ympäristössä.

Sisarukset

On mahdollista, että isäntäperheesi ottaa luokseen myös toisen, muun kuin suomalaisen, vaihto-oppilaan. Tämä on tavallista varsinkin silloin, jos isäntäperheessä ei ole omia lapsia. Toinen vaihto-oppilas perheessä tarkoittaa sitä, että sinulla on vaihtarisisko tai -veli, jonka kanssa jakaa kokemuksia.

Tarkistetut isäntäperheet

Vaihto-oppilasjärjestö Yhdysvalloissa on tarkistanut isäntäperheesi, heidän luonaan on vierailtu, perheenjäsenet haastateltu ja taustat tarkistettu.

Paikallisedustajasi on suositellut sinua isäntäperheellesi, koska sinulla ja perheellä on jotain yhteistä. Isäntäperhettäsi on valmennettu tuloasi varten.

Lue isäntäperheiden kertomuksia!

Lue lisää

Aluevalinnat Yhdysvalloissa

Tai jos haluat, valitse mitä koulua USA:ssa käyt!

Kokoa lista omista unelmakohteistasi ja tutustu vaihto-oppilaiden kertomuksiin.  Suosikit -listan ja Webinaarit-sivun saat käyttöösi kun avaat tilin Mirlon sivustolla.

Kaikkien ihanien haaveilijoiden ja unelmoijien iloksi tilin avaaminen sivuillamme ei velvoita ostamaan mitään.

Listaa omat suosikkisi

Vaihtoon Yhdysvaltoihin

Voit lähteä elokuussa koko lukuvuodeksi (10 kk) tai lukukaudeksi (5 kk).

Tai lähde tammikuussa kevätlukukaudeksi (5 kk)!

Lähtöpäiväsi määräytyy amerikkalaisen koulun alkamispäivän ja sen läheisyydessä olevan maahantuloleirin mukaan.

Kesän 2022 alustavat lähtöpäivät:

27.7.2022
1.8.2022
6.8.2022
10.8.2022
14.8.2022
18.8.2022
24.8.2022
1.9.2022

Lähdöt

Vaihto-oppilaan tuki USA:ssa

Isäntäperheesi lähialueella on amerikkalaisjärjestön paikallisedustaja, joka pitää sinuun säännöllisesti yhteyttä.Monet ihmiset ovat tukenasi, jotta sinä voisit rauhassa keskittyä uuden oppimiseen ja sopeutumiseen amerikkalaiseen elämääsi.

Mitä paikallisedustaja tekee?

Paikallisedustaja on sinuun ja isäntäperheeseesi yhteydessä vähintään kerran kuukaudessa. Hän myös tekee seurantaraportit kuukausittain. Raporteista lähetetään kopiot vanhemmillesi Suomeen.

Paikallisedustaja järjestää tapaamisen kanssasi pian isäntäpaikkakunnalle saapumisesi jälkeen. Jos alueella on muitakin järjestön vaihto-oppilaita, tulet tapaamaan heidätkin pian.

Paikallisedustajat hoitavat vaihto-oppilaiden asioita vakituisen työnsä ohella. Paikallisedustaja on lähin yhteytesi vaihto-oppilasjärjestöön Yhdysvalloissa, ja hänet on koulutettu toimimaan tukenasi. Häneen voit ottaa yhteyttä missä tahansa asioissa.

Lue paikallisedustajien kertomuksia!

Paikallisedustajan työtä valvoo aluejohtaja, joka työskentelee järjestöllemme kokoaikaisesti. Aluejohtaja on apunasi jos paikallisedustaja on estynyt.

Muut tukihenkilöt

Paikallisedustajien ja aluejohtajien lisäksi järjestöllä on oppilashuoltoryhmä, jonka jäsenet ovat eri puolilla Yhdysvaltoja. Oppilashuoltoryhmä vastaa paikallisedustajien ja aluejohtajien koulutuksesta. Oppilashuoltoryhmän jäsen tulee tarvittaessa avuksi yksittäisen oppilaan asioissa.

Järjestön päätoimisto Nevadassa on hallinnollinen toimisto, joka mm. tarkastaa kaikkien isäntäperheiden taustat ja huolehtii viisumipuoltokaavakkeet vaihto-oppilaille.

Yhdysvalloissa olevien ihmisten lisäksi sinulla on tukihenkilö myös Suomessa.

Vaihto-oppilasjärjestö Yhdysvalloissa

Järjestömme Yhdysvalloissa, ICES, on järjestänyt vaihto-oppilasohjelmia kolmenkymmenen vuoden ajan ja on amerikkalaisen kulttuuri- ja koulutusvaihtoyhteisön arvostettu jäsen.Sen lisäksi, että ICES on Yhdysvaltain Ulkoministeriön hyväksymä vaihto-oppilasjärjestö, toimii se myös alan tärkeimmissä kattojärjestöissä.ICES on aktiivijäsen The Alliance for International Exchange -järjestössä, joka on asettanut korkeat eettiset tavoitteet vaihto-ohjelmille Yhdysvalloissa. Alliancen jäsenten on ymmärrettävä ja noudatettava alan toimintaa sääteleviä lakeja ja asetuksia, tuotettava korkealaatuisia vaihto-ohjelmia, tarjottava mahdollisimman tasavertaisia mahdollisuuksia ja kohdeltava ihmisiä kunnioittavasti.ICES on jäsen merkittävässä vaihto-oppilasohjelmien laatua ja turvallisuutta edistävässä järjestössä, CSIET:ssä (The Council on Standards For International Educational Travel) ja ICES noudattaa toiminnassaan CSIET:n asettamia laatukriteerejä. ICESin presidentti John Crist on aiemmin toiminut 12 vuotta CSIETin hallituksen jäsenenä.

Lue lisää

Mikä vaihto-oppilasohjelma valita?

Jos tarkka sijainti USA:ssa ei ole tärkeäValitse perinteinen vaihto-oppilasohjelma

→ suosituin vaihtoehto
→ edullisemmat hinnat
→ vapaaehtoiset isäntäperheet

Jos haluat valita koulun jonne menetValitse koulumaksullinen ohjelma

→ koulu harrastusten perusteella
→ vaikuta kurssivalintoihisi ennen lähtöäsi
→ isäntäperheet saavat korvausta

Aloita suunnittelu tänään

Varaa maksuton tapaaminen