Tervetuloa Mirlon sivuille!

Nimeni on Pia Flores ja olen toiminut oppilasvaihdon parissa pitkään Suomessa ja ulkomailla. Matkan varrella olen toiminut ylemmän johdon tehtävissä niin STS:ssä kuin Exploriuksessa.

Vuosien ajan vaihto-oppilasohjelmia järjestäessäni mietin miten jatkuvasti kallistuvien ohjelmien hintojen nousua voisi hillitä. Kansainvälisten vaihto-oppilasorganisaatioiden monitasoinen hallinto näkyy meille suomalaisille korkeina hintoina.

Mirlon vaihto-oppilasohjelmat syntyivät halusta luoda useammille nuorille mahdollisuus kehittää kansainvälisyystaitojaan.

Vaihto-oppilaan vanhempi

Lähtö vaihto-oppilaaksi ulkomaille on suuri päätös nuoren ja hänen perheensä elämässä. Oma kokemukseni vaihto-oppilaan äitinä on jäänyt pysyvästi mieleeni. Olin jännittynyt jo pitkään ennen tyttäreni lähtöä vaihto-oppilaaksi ja koko hänen vaihtonsa ajan mietin hänen pärjäämistään – vaikka ei olisi tarvinnut. Tuntui oudolta, ettei WhatsAppin kautta enää voinutkaan lähettää viestejä jokapäiväisistä pikku asioista. Ikävä oli valtava ja samaan aikaan olin hyvin ylpeä nuoresta neitokaisesta, joka halusi kokeilla omia siipiään.

Kun tyttäreni oli palannut takaisin, kysyin itseltäni olisiko minut vanhempana voitu ottaa paremmin huomioon tyttäreni vaihto-oppilasohjelman järjestelyissä? Vastaus oli “kyllä vain” ja ajatus toisenlaisesta tavasta järjestää vaihto-oppilasohjelmia sai alkunsa.

Vaihto-oppilasohjelmat luotettavasti

Nuoren vaihto-oppilasohjelman järjestäminen on luottamustehtävä. Vuosikymmenien aikana kehittyneessä kansainvälisessä verkostossani on satoja alan ammattilaisia ja kymmeniä kansainvälisesti tunnettuja organisaatioita. Mirlon yhteistyökumppaneiksiolen valinnut ne, joilla on sekä kykyä että tahtoa tuottaa laadukkaita vaihto-ohjelmia suomalaisille nuorille. Haluan vanhempien pystyvän nukkumaan yönsä rauhallisesti nuoren ollessa maailmalla ja nuorten tuntevan, että heistä välitetään. Luotettava tukiverkosto nuorelle on yksi yhteistyökumppaneille asettamistani valintakriteereistä.

Henkilökohtaista palvelua

Vaihto-oppilasohjelmien korkeita kustannuksia on Mirlossa hillitty karsimalla ketjusta välikäsiä ja tehostamalla hallinnon tehtäviä automaation avulla. Automaatio tulee jatkossakin olemaan olennainen osa Mirlon toimintaa, tavoitteena on helpottaa Mirlon työntekijöiden työtä ja auttaa asiakkaita saamaan paras mahdollinen hyöty irti kansainvälisistä kulttuuri- ja koulutusohjelmista.

Haluan Mirlon keskittyvän asiakassuhteisiin ja kiitos digitalisaation, Mirlo pystyy antamaan enemmän aikaa asiakkaalle kuin useimmat muut alamme toimijat.

Läpinäkyvyys

Mirlon kotisivuilta löytyy kaikki tarvittava tieto vaihto-oppilasohjelmien järjestäjistä sekä ohjelmien toteutusta valvovista elimistä. Hinnat ovat selkeitä pakettihintoja ja sisältävät kaikki tärkeät palvelut vakuutusta myöten. Peruutusehdot ovat kohtuulliset. Hinta ja peruutusehdot ovat myös tärkeitä valintakriteerejä kun neuvottelen yhteistyökumppaniksi haluavien tahojen kanssa. Laadusta en tingi.

Uusia ideoita

Mirlon kautta vaihto-oppilaiksi lähtevät nuoret saavat taitoja, joilla muuttaa omaa ja muiden ympäristöä paremmaksi. Olen iloinen ja ylpeä siitä, että Mirlo saa näin olla mukana lisäämässä yleistä hyvinvointia. Haluan Mirlon toimivan myös suoraan muiden hyvinvoinnin edistämiseksi.

Koronan takia moni alamme toimija on joutunut vaikeiden kysymysten eteen. Niin kävi myös pienelle, sinnikkäälle intialaiselle yritykselle, joka ei vuoteen ole voinut ottaa vastaan ihmisiä vapaaehtoistyöohjelmiinsa. Olen ollut mukana kehittämässä intialaisen yrityksen toimintaa ja yhteistyön tuloksena on syntynyt etävaihto-ohjelma.

Etävaihdossa suomalaiset nuoret pääsevät harjoittelemaan kansainvälisiä ryhmätyötaitoja, toiminnan suunnittelua ja opettamista. Hyväntekeväisyysprojektien kautta etävaihtoon osallistuvat aasialaiset ja etelä-amerikkalaiset nuoret pääsevät harjoittamaan englanninkielen taitojaan ja voimaantuvat kohdatessaan heihin arvostavasti suhtautuvia suomalaisia nuoria.

Pilotoimme etävaihto-ohjelman Suomessa ja monissa muissa maissa rohkaisevin tuloksin. Etävaihto on helppo ja edullinen tapa lisätä omia kansainvälisyystaitojaan ja se voi toimia myös kimmokkeena lähteä itse ulkomaille vaihtoon, opiskelemaan tai  vapaaehtoistyöhön.

Missio

Alkumetreillä tavoitteena oli lähinnä vaihto-oppilasohjelmien järjestäminen.  Toiminnan kehitystyön myötä tehtävä laajentui alkuperäisestä ja Mirlon missioksi muodostui järjestää merkityksellisiä, kansainvälisiä kohtaamisia nuorille.

Toivon, että saan olla auttamassa myös sinun lastasi kokoamaan arvokkaita taitoja tulevaisuuttaan varten.

Helsingissä, maaliskuun 23. päivä, 2021