Tervetuloa Mirlon sivuille!

Nimeni on Pia Hakala ja olen toiminut oppilasvaihdon parissa pitkään Suomessa ja ulkomailla. Matkan varrella olen toiminut ylemmän johdon tehtävissä niin STS:ssä kuin Exploriuksessa.

Vuosien ajan vaihto-oppilasohjelmia järjestäessäni mietin miten jatkuvasti kallistuvien ohjelmien hintojen nousua voisi hillitä. Kansainvälisten vaihto-oppilasorganisaatioiden monitasoinen hallinto näkyy meille suomalaisille korkeina hintoina.

 

Vaihto-oppilaan vanhempi

Lähtö vaihto-oppilaaksi ulkomaille on suuri päätös nuoren ja hänen perheensä elämässä. Oma kokemukseni vaihto-oppilaan äitinä on jäänyt pysyvästi mieleeni. Olin jännittynyt jo pitkään ennen tyttäreni lähtöä vaihto-oppilaaksi ja koko hänen vaihtonsa ajan mietin hänen pärjäämistään – vaikka ei olisi tarvinnut. Tuntui oudolta, ettei WhatsAppin kautta enää voinutkaan lähettää viestejä jokapäiväisistä pikku asioista. Ikävä oli valtava ja samaan aikaan olin hyvin ylpeä nuoresta neitokaisesta, joka halusi kokeilla omia siipiään.

Kun tyttäreni oli palannut takaisin, kysyin itseltäni olisiko minut vanhempana voitu ottaa paremmin huomioon tyttäreni vaihto-oppilasohjelman järjestelyissä? Vastaus oli “kyllä vain” ja ajatus toisenlaisesta tavasta järjestää vaihto-oppilasohjelmia sai alkunsa.

Vaihto-oppilasohjelmat luotettavasti

Nuoren vaihto-oppilasohjelman järjestäminen on luottamustehtävä. Vuosikymmenien aikana kehittyneessä kansainvälisessä verkostossani on satoja alan ammattilaisia ja kymmeniä kansainvälisesti tunnettuja organisaatioita. Mirlon yhteistyökumppaneiksi olen valinnut ne, joilla on sekä kykyä että tahtoa tuottaa laadukkaita vaihto-ohjelmia suomalaisille nuorille. Haluan vanhempien pystyvän nukkumaan yönsä rauhallisesti nuoren ollessa maailmalla ja nuorten tuntevan, että heistä välitetään. Luotettava tukiverkosto nuorelle on yksi yhteistyökumppaneille asettamistani valintakriteereistä.

Henkilökohtaista palvelua

Vaihto-oppilasohjelmien korkeita kustannuksia on Mirlossa hillitty karsimalla ketjusta välikäsiä ja tehostamalla hallinnon tehtäviä automaation avulla. Automaatio tulee jatkossakin olemaan olennainen osa Mirlon toimintaa, tavoitteena on helpottaa Mirlon työntekijöiden työtä ja auttaa asiakkaita saamaan paras mahdollinen hyöty irti kansainvälisistä kulttuuri- ja koulutusohjelmista.

Haluan Mirlon keskittyvän asiakassuhteisiin ja kiitos digitalisaation, Mirlo pystyy antamaan enemmän aikaa asiakkaalle kuin useimmat muut alamme toimijat.

Läpinäkyvyys

Mirlon kotisivuilta löytyy kaikki tarvittava tieto vaihto-oppilasohjelmien järjestäjistä sekä ohjelmien toteutusta valvovista elimistä. Hinnat ovat selkeitä pakettihintoja ja sisältävät kaikki tärkeät palvelut vakuutusta myöten. Peruutusehdot ovat kohtuulliset. Hinta ja peruutusehdot ovat myös tärkeitä valintakriteerejä kun neuvottelen yhteistyökumppaniksi haluavien tahojen kanssa. Laadusta en tingi.

Hyvän edistämistä

Mirlon kautta vaihto-oppilaiksi lähtevät nuoret saavat taitoja, joilla muuttaa omaa ja muiden ympäristöä paremmaksi. Olen iloinen ja ylpeä siitä, että Mirlo saa näin välillisesti olla mukana lisäämässä yleistä hyvinvointia. Mirlo avustaa myös suoraan lasten ja nuorten hyvinvointiin keskittynyttä järjestöä.

Missio

Mirlon tehtävänä on järjestää merkityksellisiä, kansainvälisiä kohtaamisia nuorille. Meille määrää tärkeämpää on laatu ja toiminnan kasvu on maltillista.

Toivon, että me Mirlossa saamme olla auttamassa myös sinun lastasi kokoamaan arvokkaita taitoja tulevaisuuttaan varten.

Helsingissä, elokuun 24. päivä, 2022

Pia Hakala